Om TSC – Teckenspråkcentrum

Lars Nilsson Böös föddes med en hörselskada. Redan tidigt insåg han att möjligheterna att få jobb av just det skälet var begränsade.

– Tyvärr ser arbetsmarknaden ut så, men det går att förändra, säger han.

Efter att ha jobbat många år som personlig assistent inom omsorgen blev Lars arbetslös. Det var tufft på arbetsmarknaden, han stod utan jobb och år 2000 bestämde han sig för att hoppa på en starta-eget-utbildning för personer med hörselnedsättning.

 

Kärlek på jobbet blev kompanjonskap

Lars och tre andra från utbildningen bestämde sig för att bli företagare inom området allservice, och ville anställa döva och andra med funktionsnedsättningar.

Från början hette företaget Teckenspråkcentrum och var inriktat på att sälja tjänster till både företag och privata kunder. Den första kunden var inte vem som helst. IKEA i Birsta betalade 15 000 kronor för att Lars och hans medarbetare skulle dra kundvagnar under tre veckor.

Det ledde till ett långt samarbete med möbeljätten. Och undan för undan växte listan på kunder, små och stora och med alla tänkbara uppdrag: transporter, städning, catering, trädgårdsskötsel och så vidare.

På IKEA träffade Lars också sin blivande fru och kompanjon – Ingela.

– När vi blev ett par var det efter några år naturligt att jag gick in i företaget och tog hand om bokföring och administration, berättar Ingela.

 

Snabbväxare inom service

Teckenspråkcentrum blev TSC Allservice och har vuxit ordentligt från starten. 2017 har företaget (som drivs som en ekonomisk förening) 24 anställda. Sundsvall är bas för verksamheten, men man har också ett kontor i Härnösand. Stora kunder är Härnösands och Sundsvalls kommun samt Biltema. Rot- och rutjobb gör också att privatkunderna är många.

– Intäkter är viktiga för oss, precis som för andra företag. Men jag törs nog säga att vi har mer hjärta i verksamheten är många andra. Att vi får se medarbetare lyckas som individer är något som driver oss framåt, säger Ingela.

 

Uppmärksammat företag

Ända sedan starten har det varit viktigt för TSC Allservice att både verka som arbetsgivare inom det sociala företagandet, och att leverera tjänster av minst samma kvalitet som konkurrenterna i branschen.

– Kunderna ska välja oss av rätt skäl, för att vi levererar bra service och hög kvalitet, slår Lars fast.

2014 fick TSC Allservice utmärkelsen Årets kooperativ och 2015 var företaget nominerat till titeln Årets företagare i Sundsvall.

På frågan hur framtiden ser ut för TSC Allservice, vågar Lars och Ingela ta ut svängarna:

– Vi drömmer om att köpa fastigheten vi i dag hyr, eller bygga en egen fastighet som vi kan anpassa helt efter vår verksamhet, säger de.

Visioner och drömmar måste man ha. Tills vidare fortsätter TSC Allservice att vara en omtyckt och pålitlig leverantör av tjänster, på Birstavägen i Sundsbruk.

Kontakta oss!

Mail: info@tsc.se

Telefon: 060-66 46 44

Vill du ha en offert?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.